Som du kanske vet blir bärbara kraftverk alltmer populära nuförtiden. Idag ska vi presentera dig för en supercool elstation som heter R600 från Ecoflow.

Ecoflow har ett gott rykte i branschen för att producera några av de mest högkvalitativa kraftstationerna. Jag testade personligen deras Delta 1300-modell när jag var på CES2020 och jag kan säga att den slår de flesta konkurrenter i samma prisklass. Även om Delta 1300 är bra är den superdyr på grund av sin kapacitet. Men låt oss prata om R600 som är super prisvärd och innehåller nästan alla funktioner som Delta 1300.

Ecoflow R600 funktioner

R600 har en massa coola funktioner som de flesta traditionella kraftstationer saknar. Några av de viktiga funktionerna är följande,

Effektklassning

Ecoflow R600 är en 600W bärbar kraftstation med en batterikapacitet på 288Wh och en överspänningskapacitet på 1200W vilket är utöver det vanliga. För att förtydliga saker och ting definierar batterikapaciteten hur länge en enhet kan köras på den här stationen medan överbelastningskapaciteten definierar den maximala effekten (i watt) som den kan ge. Båda är viktiga på sina egna sätt.

Om du till exempel har en tv på 100 W kan R600 driva den i nästan 3 timmar. Om du har en mikrovågsugn på 600 W räcker batteriet bara i ungefär 30 minuter. På samma sätt är det alltid bra att ha en enorm överspänning. Om du till exempel har en borrmaskin som kräver 1200 W ström kan R600-kraftverket lätt driva den, åtminstone i några sekunder om inte minuter.

Utökningsbart batteri

Om vi går vidare har R600 en modulär konstruktion, vilket innebär att du kan ansluta externa batterier för att öka kapaciteten eller koppla ihop två R600 för att fördubbla kapaciteten. River har också olika versioner, inklusive River Max, River Pro osv. baserat på batterikapaciteten.

Laddning

Till skillnad från många traditionella kraftstationer stöder River snabbladdning. Den kan ladda från 0 till 80 % på en timme. Detta kanske inte är viktigt vid första anblicken, men när du reser i en bil eller husbil har du mycket begränsad tid för att ladda kraftstationen (vanligtvis på ditt motell). Att ha en snabbladdning hjälper verkligen i sådana fall. I genomsnitt kan River ladda fullt ut på cirka 1,6 timmar vilket är galet.

Stöd för solpaneler

Ecoflow River batteristation stöder högst 200 W solpaneler. Den använder MPPT-laddningsteknik för maximal effektivitet. Du kan använda vilken solpanel som helst, jag rekommenderar en vikbar panel för resor. En 200 W-panel kan ladda River fullt ut på cirka 2 timmar (förutsatt perfekt solljus).

Portar

EF River har nästan alla portar du kan tänka dig.

  • 3x växelströmsuttag
  • 3x USB A-portar (en av dem stöder snabbladdning)
  • 100 W USB C-port
  • 12V DC-utgång
  • 12V biluttag
  • Solar/Car Input
  • X Stream AC-ingång

Observera också att det finns en internationell version också. Den stöder 220-240V 50Hz växelströmsuttag som används på de flesta platser, inklusive Europa, Indien osv.

River-prestanda

Ecoflow River 600 bärbar generator kan driva nästan alla hushållsapparater inklusive TV, ugn, riskokare, vattenkokare, kaffebryggare och vad som helst. Följande tabell ger dig en uppfattning om det. Observera att siffrorna är ungefärliga och kan skilja sig avsevärt i olika fall.

Ta med dig

Om du letar efter en elstation på mellannivå som kan driva nästan alla hushållsapparater ska du inte leta längre än till R600. Den här batteristationen är superportabel så att du enkelt kan bära den med dig, den är så så så prisvärd och har en massa coola funktioner, inklusive modularitet och snabbladdning. Titta bara på videon nedan och jag slår vad om att du inte kan hitta något negativt med produkten.